On Air: 09:00 - 11:00 Gay classics :: Gay Classics

Toon archief

Café de Jaren

Café de Jaren
Website:
http://www.diningcity.nl/cafedejare...
Straat:
Nieuwe Doelenstraat 20-22
Postcode:
1012 CP
Stad:
Amsterdam
Status:
Noord Holland
Land:
Land: nl

Omschrijving

Restaurant

Café de Jaren opende zijn deuren in juni 1990 als een van de grootste cafés in Amsterdam. De geheel nieuwe en unieke formule was meteen al een groot succes. Het concept kon vormgegeven worden in een immens gebouw. De architectuurkenmerken zijn zeer lichte en hoge grote ruimtes en het interieur is Italiaans design.
Het grote gebouw grenst aan de achterzijde aan het snijpunt van de Kloveniersburgwal en de Amstel. Juist aan deze zijde liggen de twee terrassen, één direct aan het water, waar je met de boot kunt afmeren, en het tweede terras ligt op de eerste etage met een panoramisch uitzicht over het centrum van Amsterdam.
Bij binnenkomst valt meteen de lange bar op met zijn hoge achterwand, welke een fantastisch drankassortiment draagt. Verder is er een vide zodat de beneden- en bovenverdieping met elkaar in contact staan.

Het café heeft een uitgebreide kaart met broodjes, soepen, salades, warme gerechten en borrelhappen (van 10.00 tot 23.00, vrijdag en zaterdag tot 24.00). Vanaf 17.30 is de bovenverdieping geheel in gebruik als restaurant met een uitgebreide menukaart en wijnkaart. Aan de achterzijde, met uitzicht op de Amstel, is er zowel boven als beneden een ruimte voor groepsreserveringen. Beneden het monument voor borrels tot 80 personen, en boven voor lunches of diners tot 35 personen.

Het product is van zeer hoge kwaliteit: Illy koffie, Grolsch bier, zelfgemaakte taarten, een uitgebreide saladebar met dagverse salades, warme Marokkaanse broodjes en nog veel meer. De bediening is sympathiek, bescheiden, vriendelijk en klantgericht.

Kortom Café de Jaren is een heerlijke plek voor iedereen.

 


 

Datum Titel Locatie Stad Type
Er zijn momenteel geen evenementen beschikbaar

Banner