Hulp

Je kunt op verschillende manieren naar Pidi radio luisteren. We hebben de meest gebruikte vormen voor je op een rijtje gezet.

De Pidi player

Op de eerste pagina van onze website hebben we een menu knop gemaakt “Listen to Pidi radio”. Klik erop en de player wordt automatisch gestart en binnen enkele seconden zie je boven aan de webiste een balk met de player en welke nummers er op dit moment spelen. Je kunt de player pauzeren en harder of zachter zetten.

Met een speler

Pidi radio heeft verschillende soorten streams en in verschillende kwaliteiten. Je kunt kiezen uit een MP3 stream of AAC stream. De laatste stream heeft een relatief lage bandbreedte nodig om toch geweldig te klinken. We gebruiken deze stream ook in onze Pidi radio App voor iPhones en iPads zodat je niet onnodig veel bandbreedte gebruikt op je mobiele telefonie abonnement. Deze streams kun je handmatig opnemen door onderstaande stream URL’s te openen met Windows mediaplayer, iTunes of VLC player. Indien je, bijvoorbeeld op je werk, achter een firewall zit en je een stream niet kunt openen. Gebruik dan onze port 80 stream. Dat is de laatste URL uit onderstaand lijstje. Meestal helpt dat.

Title1

Soort stream Kwaliteit URL
AAC Hoog/64 Kbs http://94.23.148.11:8266/
MP3 Hoog/ 192 Kbs http://tuner.pidiradio.nl

 

Hoe open je zo’n stream handmatig?

In iTunes kun je een URL openen door op de toestcombinatie CTRL + U te drukken en dan de URL in het venster te kopiëren. Binnen Windows Mediaplayer klik je ook op de toetscombinatie CTRL + U om de stream URL van Pidi radio te openen.

Met de Pidi radio App voor iPhones en iPads!

Pidi radio heeft zijn eigen App ontwikkeld om je nog gemakkelijker naar Pidi te laten luisten. Deze App kun je helemaal gratis downloaden via iTunes. Hier is de link  https://itunes.apple.com/nl/app/pidi-radio/id479253293?mt=8

Langzame connectie of problemen met de stream?

Onze AAC stream is minimaal 64Kbs. Mochtje internet connectie trager zijn dan deze 64Kbs dan kan het gebeuren dat de connectie wordt verbroken of het lijkt dat de muziek onderbroken wordt. De snelheid van je download kun je hier testen. Is je download snelheid trager dan 64 Kbs dan kun je niet naar Pidi radio luisteren. 🙁

Mocht je er toch niet uitkomen of tegen een probleem aanlopen dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Veel luister plezier!

 

 

Pidi radio is powered very much by StationPlaylist

 

Return to Top ▲Return to Top ▲